Yorkid ja Biewerid Eestis

Kennel & Grooming

Esileht  /  Grooming  /  Uudised

Nuusutamisvaip

Avaldatud: 12.01.2021 11:33

Nuusutamisvaibad - kes tahab oma lemmikule erilise intellektuaalse kingituse teha, et ta töötaks ninaga ja tunneks ennast ehtsaks terjeriks, et ta sai toiduhasarti - welcome!



Meeskonnaga toidu otsimine mängib simulaatori rolli koerte võõrutamisel tänavatoidu korjamisest. Nuusutamisvaiba leiutasid Hollandis entusiastid, kes armastavad koeri hõivata (ajutegevus). Selles mängus peab koer nuusutama, et leida fliispaelte vahele peidetud kuivtoitu või maiuseid.

Nuusutamismatti saate kasutada koera söötmiseks või lihtsalt mänguna, et aju hõivatud oleks. Parim aeg mati kasutamiseks on siis, kui teie koer toidab. Paljude koerte jaoks on see üks kord päevas, teistel kaks korda päevas. Koertel kestab see aeg tavaliselt umbes 2 minutit. Ja eriti nobedate jaoks veelgi vähem. Ja seda seetõttu, et koerad jätavad vahele olulise ja põneva etapi: toidu otsimine, mis on iseloomulik koertele looduses. Nuusutamismatt pikendab söögiaegu keskmiselt kuni 15 minutit. Mis kõige tähtsam, matt annab koerale toidu otsimisel rahulolu. Veendumaks, et teie koer kasutab nina toidu leidmiseks ja mitte ainult selle väljakaevamiseks ega matist välja löömiseks, on oluline õpetada koerale mängureeglid. Esimest korda panete mänguasjale maiuse ja peidate kõige ülemise lindi alla ainult 2-3 tükki. Kui koer on nad kõik üles leidnud, jätate seda järgmise korrani. Järgmine kord, kui jätate mõned tükid ülaosasse, peidate mõned ülemise lindi alla, ja pange paar teise lindikihi alla. Mõni koer taibab kohe, teised peavad mängu järk-järgult keeruliseks muutma. Peamine on mitte kiirustada, et nii sina kui ka koer naudiksid seda protsessi. Nuusutamisvaip on: Suhtumine toitu. Koer õpib, et toitu tuleb PIKENDADA. Intelligentsuse arendamine. Koer on tõesti huvitatud sellest paelahunnikust tükkide otsimiseks. Nad väsivad seda ristsõna lahendamast. Annab koormuse peaajule – NoseWork.

Kommentaarid